Ilmankäsittelykoneet

Ilmankäsittelykoneet

Meillä Kesairilla on yli 20 vuoden kokemus ilmanvaihtokoneiden valmistuksesta. Koneidemme lämmöntalteenoton hyötysuhteet ovat huippuluokkaa ja käytämme koneissamme ainoastaan nykyaikaisia, vähän energiaa kuluttavia EC-moottoreita. Koneiden lämmitys- ja jäähdytyspattereina käytämme hyväksi havaittuja, pohjoisiin olosuhteisiin sopivia, pitkäikäisiä ja laadukkaita nestepattereita. Sähköpatterit valmistamme omatuotantona. Asennetut esilämmityspatterit ja esisuodattimet sijaitsevat koteloituna koneeseen, eivät hankalasti irrallaan kanavistossa. Tällöin komponenttien huolto ja korjaus on helpompaa. Myös koneen paikalleen asennus on yksinkertaisempaa sekä nopeampaa. Kaikki tämä yhdessä tarkoittaa elinkaareltaan pitkäikäisiä ja käyttökustannuksiltaan kilpailukykyisiä ilmankäsittelykoneita.

Valikoimamme on monipuolinen ja pystymme tarjoamaan räätälöityjä ratkaisuja monenlaisiin, haastavampiinkin kohteisiin. Olemme omalta osaltamme mukana hankkeen suunnittelussa ja toimeenpanossa. Asiakaspalvelumme on nopeaa ja helposti tavoitettavissa.

Kesair ilmankäsittelykoneet sisältävät tulo- ja poistoilman käsittelyn sekä energiatehokkaan poistoilman lämmön talteenoton. Lämmön talteenotto tehdään joko vastavirtasiirtimen, roottorin tai glykolipatterien avulla. Pieniä koneitamme (ilmamäärät 0,16–1,2 m3/s) käytetään mm. hajautetun järjestelmän asuinkerrostaloissa, kouluissa ja päiväkodeissa sekä yksittäisissä, pienehköissä toimisto- ja myymälätiloissa. Suuria koneitamme (ilmamäärät 1,1–10 m3/s) käytetään mm. isoissa myymälöissä ja kauppakeskuksissa, sekä tehdashalleissa.

Lataa tuote-esite Täytä mitoituslomake tästä.

Vastavirtasiirrinkoneet

Vastavirtasiirrinkoneessa eli ”levarissa” tai ”kuutiossa” lämmön talteenottomenetelmänä on levylämmönsiirrin. Sen etuna on kustannustehokas rakenne.

Vastavirtasiirrinkoneessa tulo- ja jäteilmat eivät pääse sekoittumaan keskenään, joten se on hygieeninen käyttää. Koneet sopivat myös kosteisiin tiloihin, sillä niissä on ominaisuutena kondenssiveden poisto.

 Roottorikoneet

Roottorikoneessa lämpö otetaan talteen pyörivän lämmönsiirtimen, eli roottorin avulla. Lämpöenergia siirtyy varastoitumalla pyörivän kiekon massaan.

Roottorikoneilla on korkea hyötysuhde, jopa 75–80 % ja ne mahtuvat pienempään tilaan kuin vastavirtasiirrinkoneet.

Nestekiertoiset lämmönsiirrinkoneet

Nestekiertoisessa lämmönsiirrinkoneessa, eli ”patterikoneessa”, lämpö siirtyy poistoilmasta tuloilmaan patterien avulla. Nestekiertoisen järjestelmän etu on se, että ne eivät vaadi erillisen tuloilmakanavan rakentamista. Asentaminen on suhteellisen yksinkertaista. Niitä voidaan käyttää ilmanvaihtolaitoksissa, joissa tulo- ja poistoilmakanavat sijaitsevat rakenteellisista syistä kaukana toisistaan. Lisäksi patterikoneet ovat hygieenisiä, sillä ilmamassat eivät sekoitu keskenään lainkaan. se onkin ainoa lämmöntalteenottomenetelmä, joka sopii erittäin likaisen ilman lämmöntalteenottoon.


Ota yhteyttä

Tarjouspyynnöt, lisätiedot ja työhakemukset. Täytä lomake, lähetä sähköpostia tai soita meille, henkilökuntamme auttaa mielellään!